A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Szép kis (sz)társaság

Dátum: 2009.06.12. 07:03 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 8 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: ep választás euparlament ep képviselők

A múlt vasárnapi választás eredményeképpen egész színes társaság jön majd össze az EP plenárisaira a következő öt évben. A legtöbb figyelmet az utóbbi hetekben a számomra rendkívül rokonszenves svéd kalózok kapták, akik a Pirate Bay perét szépen meglovagolva kormányozták be magukat a Parlamentbe. A kevésbe szimpatikus Nagy Románia Párt egyik bejutott képviselőjéről is többen megemlékeztek, kiemelve, hogy az úriember a bíróság végzése szerint egyelőre nem ingázhat kedvére Bukarest, Brüsszel és Strasbourg között.

Szintén a román delegációt erősíti az a hölgy, akit a Kárpátok Paris Hiltonjaként emlegetnek az újságok. Az eddig modellkedéssel foglalkozó Elena Basescura nagyon büszke lehet az édesapja, aki történetesen keleti szomszédunk köztársasági elnöke. Hasonlóan magas rangú támogatót tudhat maga mögött egy másik, újonnan megválasztott képviselő is: Barbara Matera egykori szépségkirálynő adottságaira képességeire Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök figyelt fel... 

Elena Basescu Barbara Matera

 

A legfurább figuráról azonban méltatlanul kevés szó  esik. Észtországból független jelöltként indult a választáson Indrek Tarand, aki politikus, múzeumigazgató és sztárműsorvezető egy személyben (és ha már híres felmenőkről volt szó, akkor meg kell említeni, hogy egy korábbi észt miniszterelnök fia). Televíziós munkásságát olyan műsorok fémjelezik, mint az észt Szombat esti láz vagy újabban az általa vezetett Okosabb vagy, mint egy 5.-es? című produkció.

Előtte miniszterelnöki főtanácsadó is volt, dolgozott az észt kormányszerveknél, és arról vált ismertté, hogy egy focimeccsen „Kemencébe a komcsikkal!” feliratú pólóban jelent meg, amibe végül a főnöke, a honvédelmi miniszter bele is bukott. Tarand népszerűségének úgy tűnik, ez nem ártott, mert független jelöltként egy százalék híján „megnyerte” a választást, ha a hatalmas lakosságú Észtországból még kb. néhány tucatnyian rá szavaznak, akkor egyéni jelöltként rögtön két mandátumot is szerezhetett volna az új EP-ben. :) 

 

Érdekes képviselők tehát lesznek szép számmal, akiknek remélem, sikerül majd egy kicsit feldobniuk a néha egyhangúnak tűnő közösségi jogalkotást. Az lenne még nagy szám, ha sikerülne közös frakciót alapítaniuk. Lehetne a nevük Sztárok az EP-ben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr581179983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cirrocumulus 2009.06.12. 10:17:28

Az észt akkor két széket kapott volna a Parlamentben egyéni jelöltként, és két gombot nyomhatott volna? :-)

eju 2009.06.12. 10:58:20

Magyarországról is bekerülhetett volna akár Csiccsolina, csak ő nem vállalta és továbbadta a jelöltség lehetőséget Bokros Lajosnak. ... :)

A képeken látható két nő tényleg nem rossz :))

Mosolyogni már tudnak, dolgozni nem tudom.., úgy értem nem az "íróasztal tetején", hanem amögött, leülve, a sok irományt tanulmányozni és érdemben szavazni..

Mitya Ivanov 2009.06.12. 11:05:11

szlovákiában indult egy szinesbőrű énekes is, ő vajon hogy szerepelt? nem tudja valaki? asszem egyéniként indult

OmegA404 (törölt) 2009.06.12. 11:36:54

Nem elég kurvát visznek magukkal a kiséretükben... múszály nekik szavazni is?

savasmiki 2009.06.12. 12:15:46

nem tudja valaki mi ez a zene az eszt sporttars kurje alatt ?

Finisterre 2009.06.12. 14:59:40

@savasmiki:
Norah Jones: Come Away With Me, az azonos című, debütáló albumáról

Dr Bubó 2009.06.12. 17:24:27

@OmegA404:
Nem szoktam helyesírásért beszólni, mert kommenteléskor tök lényegtelen, de azért a muszájt így leírni... Ez nagyon kemény.

savasmiki 2009.06.23. 02:42:55

@Finisterre: koszonom azota nagy rajongoja lettem a muvesznonek
, szerintem ez az Indrek akkor is cool 50 % Bowie 50% House md amugy meg valoszinuleg egy troger de meg mindig minosegibb arc mint a mi delegaltjaink


süti beállítások módosítása