A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Jobb lesz repülni?

Dátum: 2008.07.25. 15:17 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 5 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: repülés utazás eu és a világ

Minden a repülésről szól mostanság Brüsszelben. Nem tudom melyik biztossal szúrhattak ki mostanság egy légitársaságnál vagy a reptéren, de sorjáznak a témában alkotandó szabályokról szóló hírek.

Először is itt van a feketelista, amelyre azok a légitársaságok kerültek fel, akiket biztonsági okokból repülési tilalom alá vontak az Európai Unió országaiban. Olyan komoly tételeket találhatunk itt, mint a Kirgiz Köztársaság vagy Szváziföld összes légi fuvarozója, de ha Gabonba utaztok, érdemes a Afrijetet vagy a Gabon Airlinest választani, mert a többiek már feketelistásak.
 
Miután megnyugodtunk, hogy pár bizonytalan repülőt ily módon kivontak a forgalomból, érdemes megfigyelni utastársainkat is. Mielőtt azonban spontán lincselést szervezünk a fedélzeten, nem árt tudni, hogy az uniós belügyminiszterek épp a napokban döntöttek úgy, hogy a jövőben összegyűjtik és elemzik a légiutasok személyes adatait, lehetővé téve ezzel a kockázatosnak vagy veszélyesnek ítélt személyek kiszűrését. A személyes adataink védelmére persze majd ügyelnek - de szerintem utazzanak a jogvédők Mohamed Attával.
 
Mindezek után már nyugodtan repülhetnénk, de mégsem. Két éves türelmi idő alatt sem tudta ugyanis sok repülőtér megoldani az akadálymentesítést, amit – joggal – sérelmezett a Bizottság és július 26-tól új szabályozást vezetnek be. Ennek értelmében, minden mozgáskorlátozott, idős és hátrányokkal élő számára kötelesek az unió repterei a minden más utas számára biztosítottal megegyező körülményeket, szolgáltatásokat és hozzáférést biztosítani térítésmentesen.
 
Az EU-s vihar után tehát maradnak a biztonságos repülők, utasok, meg a komfortosabb repterek, úgyhogy szerintem ezek jó dolgok. Szerinted?

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr38585391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibéériusz 2008.07.25. 17:29:18

Utálok repkedni.

Túl magas nekem.

HomoCriticus 2008.07.25. 18:07:20

i agree. fémdobozban 10ezer m magasan......nonszensz.:)

vajon 2008.07.25. 18:18:59

Indonéziára is mintha pikkelnének.

Érdekes viszont, hogy a népi Koreából csak egy társaság került a listára :-)

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2008.07.25. 18:49:55

Naivan azt gondolom, hogy a mi érdekünket tartják szem előtt. Ugyanakkor ezzel elzárják a fejlődő országok légitársaságai elől a lehetőséget a felemelkedésre. Meglátjuk, mi lesz a vége.

Vérnűsző Barom 2008.07.25. 18:57:36

Mi lenne? Három-négy nagyobb légitársaság, nagyjából ugyanazzal az arab-orosz-német-francia-angol tulajdonosi gárdával. Ami jórészt a fentebbiek jelentős állami tulajdonhányadából áll majd.
Meg lesz egy pár nagyjából ugyanilyen, csak fapados társulat, az elvi verseny kedvéért.
Aki meg repkedni akar valamilyen formában, de mindenképp szopni fog.


süti beállítások módosítása