A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Péntek tizenhárom: a szerencsétlen ír lóhere

Dátum: 2008.06.13. 16:59 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: Szólj hozzá!
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: írország eu és a világ

Úgy tűnik, ma az írek jó nagy pofont adtak az EU-nak: a részeredmények szerint elutasították az uniót megreformáló reformszerződést, mely végül a „Lisszaboni Szerződés” nevet kapta a keresztségben. Eszerint a másfélmillió ír (aki elment szavazni) közel félmilliárd uniós állampolgárnak „intett be”, miattuk most nem tudni, mi lesz a sorsa az uniót modernizáló szerződésnek. Törhetik majd a fejüket a nagyok a jövő hétvégén esedékes csúcstalálkozójukon.
 

A hír szomorú, a körülmények igen bizarr konstellációja pedig úgy hozta, hogy Írország, melynek nemzeti szimbóluma a lóhere (babonások szintén figyelik és keresik), épp péntek 13-án tudatja a nagyvilággal: nem kér a több mint egy évtized alatt nehezen kiizzadt kompromisszumos szerződésből. A nap illusztrációja nem is lehet más, mint ez:

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr14518870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása