A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Négy éve az EU-ban – programajánló

Dátum: 2008.04.30. 08:03 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: Szólj hozzá!
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: fesztivál május 1 eu és mi

2008. május 1-én, vagyis most csütörtökön lesz négy éve, hogy csatlakoztunk az EU-hoz. Jeles nap - már csak azért is mert munkaszüneti :) - úgyhogy ajánlanék is programokat az ünnepelni, vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágyó olvasóimnak… vagy inkább mégsem?

’Az Ország Májusfája - Hősök tere, 2008. május 1., ez a hivatalos program címe. Oké, ez így nem túl frappáns, az igaz, de hogy informatív ne lenne, azt senki ne mondja. Hogyha még hozzákapom a szlogent is: „Köszöntsük tánccal a tavaszt!” – egyből felpörög a pulzusom. Inkább csak óvatosan böngészem tovább a programot.
 
Nos, nézzük: lesz egész napos táncbemutató és táncház. Előbbit, gondolom, nem kell magyarázni, a táncházat pedig úgy tervezik, hogy különböző nemzetiségek táncait, szalon- és modern táncokat tanítanak neves tánctanárok, óránként váltva egymást. Nem is rossz, egy Norbi-tornához képest még eredeti is. De nézzük csak tovább.
 
A téren állítják fel állítólag az ország legmagasabb (14 méteres) májusfáját is. Azt ne kérdezze senki, előre honnan tudják, hogy ez lesz a legmagasabb, de nyilván azért a verseny e tekintetben nem olyan fergetegesen nagy :) . Májusfát állítani pedig jó lehet, mert rögtön dobnak is mellé még tizenkettőt (12). Igen-igen, jól sejtettem, az Európai Unió zászlajának 12 csillagát szimbolizálandó. Májusfa, mint csillag… kiváló. Gyerünk tovább.
 
Aki úgy érzi eleget fásított és táncolt, a Műcsarnok mellett „a magyar és határontúli tájegységek jellegzetes, hagyományos ízeivel is megismerkedhetnek” plusz, „a népművészet mesterei - dísztárgy-készítő, baba- és gyermekjáték készítő szakemberek – mutatkoznak be”, azaz lesz azért majális itt is. Gyereket ne vigyünk, mert míg anyu-apu sörvirslizik, a gyerekek „néprajzkutatóktól hallhatnak a májusi népszokásokról”, és ezt nem akarhatjuk.
 
Amint itt kimulattuk magunkat, gyorsan nézzünk majd inkább át a Vigadó tér alatti pesti alsó rakparton de. 11-kor kezdődő Európa Jazzhíd fesztiválra, ahol a magyar jazz-zenészek különböző európai szólistákkal kiegészülve, adnak ingyenes bulit egész estig.
 
Azt hiszem a kreatívok és szervezők is igazán megérdemlik, hogy velük mulassunk, úgyhogy találkozunk csütörtökön a majálison. Aztán rövid pihenés, és készülhetünk is az Európa-napra (május 9.). Juhéé!

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr66448119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása