A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Hungaropesszimizmus = EUoptimizmus?

Dátum: 2008.01.25. 14:07 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 2 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: eurobarometer eu és mi

Épp ma került egy kérdés kapcsán a kezembe az Eurobarometer 67 tavalyi jelentése a magyar polgárok Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről alkotott véleményéről. A legmeglepőbb talán, hogy nem mi vagyunk a legpesszimistábbak először a felmérések során! Mondjuk csak azért mert közben a bolgárok is csatlakoztak és "beelőztek" minket - persze az is lehet hogy szegény EU-s kérdezőbiztosok csak benézték a bólogatásukat :) -, mindenesetre az utolsó előtti helyezés is szép, főleg hogy mint kiderült, nem is az EU-val kapcsolatban vagyunk borúlátóak. Pl. majd kétszer annyian bíznak az uniós intézményekben, mint a kormányban (mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy 10-ből 6 honfitársunk szerint nem az állampolgárok választják az EP képviselőket...)

Az is olyan kis hazai gyöngyszem, hogy állítólag többen bízunk az EU-ban mint amennyien jónak tartjuk, hogy csatlakoztunk hozzá?? persze lehet hogy ez csak világpolitikai ambícióinknak köszönhető, hiszen öt év múlva saját hadsereggel, közvetlenül választott közös elnökkel és vezető hatalomként képzeli el kb minden második magyar az EU-t.

De lehet még szemezgetni a fenti hivatkozáson elérhetitek Ti is a felmérést.

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr38311257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free your mind 2008.01.25. 18:08:04

"öt év múlva saját hadsereggel, közvetlenül választott közös elnökkel és vezető hatalomként képzeli el kb minden második magyar az EU-t"

na ez az igazi optimizmus...

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.27. 12:15:54

Az uniós polgárok döntő többsége azt sem tudja, mi az az EU, a magyarok meglepően föderalista világfelfogása is ebből eredeztethető, ha egyáltalán ez igaz. :)


süti beállítások módosítása