A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Nyitnak a franciák

Dátum: 2008.06.30. 09:54 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 3 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: franciaország munkavállalás eu és a világ

Franciaország teljesen szabad munkavállalást biztosít július elsejétől a 2004-ben az EU-hoz csatlakozott tagállamok polgárainak, így a magyar állampolgároknak is. 

A lengyel vízszerelővel való riogatástól tehát csak ennyi kis idő kellett, hogy ez is megtörténhessen Sarkozyéknél, aki egyébként is a bevándorlókkal szembeni tolerancia bajnoka :) 
Persze hogyha ezt is népszavazásra bocsátották volna…
 
Mindez azt is jelenti, hogy már csak Ausztria, Belgium, Dánia és Németország tart fenn bizonyos korlátozásokat, a többi 22 tagállamban engedély nélkül vállalhatunk munkát.
 
A hír kapcsán elmondható, hogy franciául tudó honfitársaink előtt nyílik meg sok lehetőség és nagyjából már csak a német nyelvterületeken ütközhetünk nagyobb nehézségbe.
 
Legkésőbb ugye 2011-ig mindenhol lebontják ezeket a korlátokat és mivel a német az egyik leginkább ismert nyelv a magyarok körében illetve a hagyományok és a földrajzi közelség is e mellett szól, könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy akkor tájt fog mondjuk a lengyelekéhez vagy románokéhoz hasonló méreteket ölteni a már eddig sem szerény külföldi munkavállalási kedv.

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr40545586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery 2008.06.30. 10:01:47

Ez jó hír - nekem legalábbis. Vajon akkor mi miért nem tudjuk az erdélyi magyarok előtt megnyitni a munkaerőpiacunk??! Jól írtad, hogy Sarkozy sem valószínű hogy jókedvében döntött így, egyszerűen belátta hogy megéri nekik a munkaerő. Mi miért tartjuk távol a román állampolgárokat vajon?!

Bet 2008.06.30. 19:49:04

Ki akart egyáltalán ott dolgozni, van elég arab meg afrikai?! De azért királyság! :)

Szpeti 2008.07.01. 12:10:39

Sokan akartak magyarok is, és eddig nagyon nehéz (bürokratikus, adminisztratív) volt megszerezni a munkavállalásit, most ez is könnyebb. Úgy látszik ehhez is egy magyar államfő kellett.. (ti: Sárkó)


süti beállítások módosítása