A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Telefonálók és egyéb állatfajták II.

Dátum: 2009.01.01. 13:03 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 7 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: euvonal napi százas eu és mi

A szokatlan kérdések után a rendszeresen felbukkanó, fura kérdezőinkkel folytatom az év végi számvetést.

Az egyik kedvencünk Őfelsége I. József király, aki rendszeresen megörvendeztet bennünket betelefonálásaival, melyben békétlenkedő monológjait némi káromkodással és énekszóval fűszerezi. Az örök elégedetlen Józsi bácsi általában a saját királlyá koronázását szokta megoldásként ajánlani a világ bajaira, esetenként erőszakmentes találkára hívja a megszeppent fiatal kolléganőket, akik viszont rendre elutasítják a 78 éves öregúr meghívását.
 
Visszatérő telefonáló az a hölgy is, aki az EP-képviselők, az Európai Emberi Jogi Bíróság, az Európai Bíróság vagy az Európai Ombudsman levélcíme (!) felől szokott érdeklődni, mivel „itt, az Önkormányzatban nem tudják, és azt mondták, hogy hívjam fel magukat” Ha valamelyik szomszédos irodában azt látni, hogy egy kolléga egyre vörösebb fejjel kiabálja a telefonba, hogy „NEM!! STRA-SÖ-SÖ-BO-URG” akkor már tudjuk, ki hívta.
 
Sajátos csoportot jelent a retardált kisgyerekek hada, akik elképzelni sem tudnak annál jobb szórakozást, minthogy minket hívogassanak és beleüvöltsenek a telefonba, vagy megkérdezzék, hogy mire jó ez a szám. Bár a múltkor volt egy, akibe több kreativitás szorult: ő az Országos Telefonportalanító Szolgálat megbízásából arra kért minket, hogy fújjunk a telefonba. Többfajta taktikát is megfigyeltem, hogyan próbálják a többiek leszerelni a kis piszkokat:
 
1. Egy fiatal kolléganő el szokta sírni nekik, hogy három gyerekét egyedül nevelő anya (amúgy nem az), és ha így folytatják, elveszti az állását, és nem tud gyermekeinek enni adni.
 
2. Jogász munkatársunk először közli, hogy ennyi idő elegendő volt, hogy bemérjük a hívást. Amennyiben ez a stratégia kevésnek bizonyult, a következő csörgésnél az 1978. évi IV. törvény (közismertebb nevén Büntető Törvénykönyv) 260. szakasz 1. bekezdésére hivatkozva, amely a közérdekű üzem működésének megzavarásáról rendelkezik, felhívja a kedves telefonáló figyelmét, hogy szórakozása 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
3. Van, aki terápiás módszerrel próbálkozik: hosszasan hallgatja a páciens nyomdafestéket nem tűrő monológját, vissza-visszakérdez, majd megpróbál a gyermekkori sérelmeket felgöngyölítve nyomást gyakorolni a viselkedészavaros gyermekre.
 
Minden bizonnyal az újévben ismét találkozunk velük, ahogyan remélhetőleg Veletek is.
 
Addig is boldog új évet kívánok az Erről Ugatok minden olvasójának!

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr21850362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KopaszMercis 2009.01.01. 15:13:56

ez mi a fasz? adjal mar nekem is abbol, ami igy szejjel basz... hadd szakadjak be en is :)

paráznabillegető 2009.01.01. 15:36:26

akármi is ez, sok kellhet belőle, mert minden bizonnyal olcsó...

cybergreg · http://www.cybergreg.hu 2009.01.01. 15:48:49

Namarmost vagy Strasbourg vagy Strassburg, de ezutobbit csak a nemetek hasznaljak sajat nyelvukon irott szovegben.
Nekunk tehat a francia irasmodot kell kovetni, ami Strasbourg; a ketto kozti atmenet nem helyes.

tommygun 2009.01.01. 17:28:21

Nekem az a kérdésem hogy a blog dizájnjához miért egy török szélsőnacionalista szervezet emblémáját használtátok fel?

sniper 2009.01.01. 18:28:35

A hivasokat nem kell bemerni. Abban a pillanatban, ahogy a hivo fel tarcsaz es a backbone eszleli, hogy hivast probalnak inditani, rogziti, hogy milyen vegpontrol hova es mikor probaltak hivast inditani, majd amikor a vegeredmeny (busy/congested, halozathibak, normalis hivasfolyamat (valamelyik fel megszakitja a vonalat) stb.) is megvan, akkor tarolja a hivasbontas idejet es eredmenyet (meg termeszetesen sok mast is, pl. az esetek jelentos reszeben a hangcsatornakat mindket iranyban, psszt!).
Az, hogy a folyamat mennyire pontosan zajlik igy, implementaciofuggo, de az osszes rendszer kozos tulajdonsaga, hogy ha csorog a telefonod, akkor mar ismert a hivo telefonjanak a helyzete.

Tul sok esz meg nem kell hozza, hogy a hivo felnek ne kelljen fizikailag ott lennie, ahol az a telefon van, amirol a hivast kezdemenyezi, es ezeknek a modszereknek a tobbsege garantalja, hogy soha a budos eletben nem derul ki, hogy ki hivott valojaban es honnan.

egyenlítő 2009.01.01. 18:52:57

Gyakorlati leszoktatás: egy jó erős síp használata.

EUvonalas · http://errolugatok.blog.hu 2009.01.02. 01:10:11

KopaszMercis, paráznabillegető: szerintem olvassátok el mégegyszer a bejegyzést, hátha akkor megértitek ti is...

cybergreg: jogos, köszi. csak valahogy szerettem volna érzékeltetni, hogy milyen nagy élmény egy semmilyen idegen nyelvet nem beszélő kérdezőnek elbetűzni, hogy "Parlement Européen, Bâtiment Louise Weiss, Allée du Printemps, 67070 Strasbourg Cedex". rendszeresen...

tommygun: biztosíthatlak, hogy csak a véletlen műve ;)

sniper: a bemérés + a BTK emlegetése csak üres fenyegetés, mivel kiskorúakról van szó...

egyenlítő: köszi a tippet, hétfőn kipróbálom. remélem, a kollégák is látni fogják a zsenialitást az ötletedben :)


süti beállítások módosítása