A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Magyarország a Földközi-tengeri Unióban?

Dátum: 2008.03.04. 10:06 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 1 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: földközi tengeri unió eu és mi eu és a világ

A Földközi-tengeri Unióról egyeztetett Nicolas Sarkozy és Angela Merkel hétfőn. A téma nagyjából a francia elnökválasztás óta "mérgezte" a németekkel a viszonyt, ugyanis Sarkozy ekkoriban vetette fel az EU-hoz hasonló Mediterrán Unió tervét.

A konfliktus főleg abból adódott, hogy a francia elnök kihagyta volna a nem földközi-tengeri európai uniós tagországokat a buliból, de azért saját egykori gyarmatainak ezen a csatornán keresztül fokozott uniós pénzügyi forrásokat biztosított volna.

Úgy tűnik, hannoveri találkozójukon most kompromisszumra jutottak, aminek a lényege, hogy a Földközi-tengeri Unió tagja lenne az összes EU-tagország, így Magyarország is.

Mindez számunkra nagyjából azt jelenti, hogy a felmelegedő mediterrán éghajlatunk mellé mediterrán uniót is kapunk, s hogy folytatódjon a tendencia. már csak egy kis mediterrán tenger hiányzik. Én benne vagyok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr88364731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkozy 2008.03.04. 18:06:27

Ilyen alapon persze pl Marokkó is lehetne EU-tag...


süti beállítások módosítása