A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Hollande-Merkel: Hol a puszi?

Dátum: 2012.05.16. 15:57 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 3 komment · 1 trackback
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW

Május 15-én este a világsajtó visszafojtott lélegzettel várta, hogy Francois Hollande francia elnök puszit vált- e Angela Merkel német kancellárral. A puszi elmaradt.

Miután Francois Hollande elfoglalta elnöki hivatalát, első útja Németországba vezetett. Az út szimbolikus jelentőséggel bírt, mivel a francia választások után a közvélemény azt találgatta, hogy vajon hova vezet az elnök első útja, hiszen az erős francia-német tengely fenntartása fontos az Európai Unió jövője szempontjából.

A baloldali Francois Hollande győzelme után felvetődött, hogyan léphet majd elődje, Nicolas Sarkozy nyomdokaiba, aki híresen jó viszonyt ápolt Angela Merkel kancellárral. Hollande tehát mindent megtett a jó kapcsolat megőrzése érdekében. Az elnöki beiktatás napján azonnal a kancellárhoz utazott, mint ismert, még egy villámcsapás sem tarthatta vissza (aki hisz a vészjósló jelekben, akár ebbe is beleláthat valamit).

Azonban Angela Merkel nem várta ölelő karokkal politikustársát, míg korábban Sarkozy elnök mindig kapott a kancellári puszikból. Fel is szisszent a világsajtó: ez a viszony már kevésbé baráti.

Persze mi nem vonnánk le messzemenő következtetéseket ebből az egy mozzanatból. Először is, a két vezető most találkozott először, úgyhogy várjuk ki a végét...

Másodszor a felek sok kérdésben egyezségre jutottak. A találkozó után tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozták, tudják, a két ország közötti kapcsolatnak különleges jelentősége van az európai egységfolyamat előrehaladásában, és ennek megfelelően végzik majd munkájukat. Kiemelték azt is, hogy nincsenek köztük olyan nagy nézetkülönbségek, mint ahogyan azt a sajtó tálalja.

Puszi ide vagy oda, mi bízunk abban, hogy Európa megnyugodhat, a német-francia tengely továbbra is erős marad

Ha valaki kíváncsi a puszik történetére, itt megnézheti.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr144519117

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyugaton a helyzet 2012.05.17. 00:37:50

A hét végi görög és francia választási eredmények láttán a sajtó és az elemzők körében beindult a találgatás: Francois Hollande győzelmével vége van-e a költségvetési szigor abszolút uralmának, és vajon levegőhöz jutnak-e  a „PIGS” áll...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rasid al-Maghribi (törölt) 2012.05.17. 06:30:53

Adjak neki is puszit? Dehogy adok, csapjon bele ménkű - gondolta Angela.. :-)

Kutchek (törölt) 2012.05.17. 07:40:43

Az első randin Te mindig belmarkoltál a a csaj seggébe?
Egy erősen középkorú konzervaty-keresztény hölggyel ilyen nem töténhet meg, és ezt tudja a baloldali Hollande is.

Mindig kibaszottul rüheltem az ismerkedős puszilkodást. Majd ha kiérdemelte kaphat, vagy fogadom tőle.....

Link Elek 2012.05.17. 13:22:46

a franciak velemenye egyre kevesebbet szamit.
az EU-t pedig a nemetek gazdasagi joindulata tartja egyben, ha ez megszunik europa relative jelentosen vissza fog esni a tavol-kelethez es az USA-hoz kepest.
a nemet multikon kivul csak apropenzert kepes barki barmit exportalni a teljes vilagba


süti beállítások módosítása