A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Schwarzenegger az EU elnöki székébe készül

Dátum: 2011.04.22. 11:37 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 3 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: terminátor schwarzenegger eu és a világ európai tanács herman van rompuy

Nyolcéves megbizatása lejártával idén januárban távozott kaliforniai kormányzói posztjáról Arnold Schwarzenegger. Akkoriban arról lehetett hallani, hogy a “Governator” a mozivászonra szeretne visszatérni, azonban egy minap felröppent hír szerint lehet, hogy továbbra is a politikai pályán marad. Amerikai elnöki ambíciói ismertek voltak eddig is, azonban alkotmányos korlátok miatt ez nem elérhető számára. Szülőföldjén azonban valóra válhat az álma.

Tanácsadói ugyanis arra próbálják Schwarzeneggert rávenni, hogy térjen vissza Európába, és az Európai Tanács elnöki pozícióját vegye célba. “Néhány év múlva az EU-nak egy sokkal karizmatikusabb elnökre lesz szüksége. Valakire, aki képes egyesíteni Európát. A franciák nem akarnak egy németet, a németek viszont egy olaszt nem választanának meg. De mi lenne, ha egy európai születésű, majd Amerikába kivándorolt személy térne vissza, hogy az egyesített Európa Washingtonja vagy Jeffersonja legyen?” - tette fel a kérdést a Newsweekben Schwarzenegger tanácsadói testületének vezetője.

A poszt jelenlegi birtokosának, Herman Van Rompuynek a megbizatása 2012 közepén lejár. Munkájával alapvetően elégedettek, ezért jó esélyei vannak arra, hogy újra bizalmat szavazzanak neki. Ha viszont mégis Schwarzenegger lesz a befutó, kíváncsian várom, hogy eredményesebb lesz-e, ha az eddig jellemző kompromisszumkeresést a Terminátor-filmekbe illő vezetési stílus váltja fel. Akkor majd - több halasztás után - eljöhet az Ítélet napja az önös nemzetállami érdekeikhez ragaszkodó, nem kellően együttműködő tagállami vezetők számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002847123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cirrocumulus 2011.04.22. 11:55:44

Remek ötlet!

Ezt követve az olasz felmennőkkel bíró Stallone válthatná a külügyekért felelős Ashtont, Barroso helyére meg jöhetne mondjuk a belga Van Damme. Még szerepet kaphatna a svéd Dolph Lundgren is (bár ő állítólag még okos is, vagy öt nyelven beszél és az MIT-n végzett...)

Van esély Európa megmentésére.

qwert012 2011.04.22. 12:06:32

Megfelelő embert a megfelelő helyre...

CJ Cregg 2011.04.22. 12:18:37

"Hasta la vista, baby" új értelmet nyerhet.


süti beállítások módosítása