A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Elnökválasztás a Facebookon

Dátum: 2009.09.16. 18:47 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 5 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: politika facebook európai bizottság euparlament barroso

Barroso újraválasztása nem okozott túl nagy meglepetést, talán csak az igenek vártnál nagyobb aránya a meglepő. A tagállamok után tehát az Európai Parlament képviselői is felsorakoztak az Európai Bizottság eddigi és jövendő elnöke mögé

Ami viszont érdekes volt, hogy az újraválasztásról hírportálok helyett a Facebookról lehetett a leggyorsabban értesülni: az EP üzenőfalán már dél után pár perccel kikerült a hír, a külföldi híroldalakra csak fél egy után. Még az (általam követett) twitterezők sem voltak elég gyorsak. (Leszámítva az EuroparlTV közvetítését – de olyan fanatikus még én sem vagyok, hogy élőben nézzem a szavazást.)

Az első jelek szerint az európai netes démosz elégedetlen a hírrel, többen a „dislike” gombot keresték a Facebookon. Szerintük egy olyan bizottsági elnökre lenne szükség, aki mer konfrontálódni a tagállamok vezetőivel, az újraválasztásában talán már évek óta reménykedő Barroso viszont ettől eddig óvakodott. De ki tudja, most, hogy már nem a huszonhét állam/kormányfő bizalmáért kell küzdeni, akár még változtathat is ezen a politikáján. Hogy valóban méltó legyen Jacques Delors és Walter Hallstein társaságához, a kétszeres bizottsági elnökök között.

Az új korszakát kezdhetné azzal, hogy kicsit újít a ruhatárán
 

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr961386848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.09.16. 22:32:16

A gárdista egyenruhához képest...

Bellagio 2009.09.16. 22:49:48

Who does give a shit?! Fooldal a faszom.

cirrocumulus 2009.09.16. 23:16:28

Annyira azért nem volt gyors az EP - én pl próbáltam a szavazás pontos eredményét megtalálni (hány igen, nem, hányan tartózkodtak ill maradtak távol, m többféle jelent meg mindenfelé), és egész estig nem tették ki a konkrét számokat... Most meg már azért sem keresem meg. De lehet, h csak én vok ügyetlen a honlaphoz... (ami sztem szintén lehetne világosabb).

victorsirius 2009.09.17. 00:52:44

twitter.com/mkdsz/status/4027122937 vagy mkdsz.hu/content/view/15831/226/ - a dátumból nem derül ki, de 12:35-kor került ki, mert az admin kénytelen volt opera minivel kirakni a hírt és elszórakozott vele vagy tíz percet.

serjsoadfan · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.09.23. 12:33:09

A facebook minden t előbb tud. Biztosan a sok kitölthető tesz miatt. :)


süti beállítások módosítása