A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Telefonálók és egyéb állatfajták I.

Dátum: 2008.12.31. 14:03 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 2 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: euvonal napi százas eu és mi

Az év végéhez érve számtalan komoly vagy komolytalanabb számvetés lát napvilágot, íme egy szubjektív összefoglaló az EUvonal 2008-as működéséről.

2008 folyamán 9387 darab kérdést sikerült megválaszolunk e-mailben, és ki tudja hányat telefonon. Volt közöttük jó pár bonyolult is, ami több óra, sőt nap utánajárást igényelt, volt olyan is, amit szinte minden nap feltettek (a leggyakoribbakat témák szerint megtalálhatjátok itt), de akadt néhány megmosolyogtató darab is.
 
Év elején rendszeresen jelentkezett egy úriember, aki előbb EU-s támogatásokhoz, később leszállóterülethez szeretett volna jutni „Teremtője és Létrehozója" számára, aki 1997. október 28. óta repül megszakítás nélkül a városa felett. Aztán hirtelen abbamaradtak a levelek. Lehet, hogy végül elvitték az ufók?
 
Talán a haszonállatok tartására vonatkozó szabályozás lebeghetett a szeme előtt annak az érdeklődőnek, aki azt szerette volna megtudni, „hogy az iskolaudvaron lévő futkározó, zsibongó gyerekek milyen közel lehetnek az addig nyugodt környezetben lévő lakóházhoz, illetve az ott élő emberekhez. Milyen védősáv kötelező, ha van ilyen, és annak, hol lehet rendeletben, törvényben utána nézni?” :)
 
Egy lelkiismeretes boltos azt szerette volna megtudni, hogy az uniós előírások szerint lehet-e az élelmiszerüzletekben festett körmöt, esetleg műkörmöt használni munka közben. (Talán az ő műve ez is?)
 
Egy fiatal lány szerette volna kihasználni, hogy az EU-tagállamokban szabadon lehet munkát vállalni, és afelől érdeklődött, hogy milyen feltételekkel lehet pornószínésznő külföldön. „A testi adottságaim megvannak hozzá, kicsit olaszul is beszélek, előző barátom olasz volt” – írta a hölgy.
 
Egy minőségbiztosítási szakos hallgató azt szerette volna megtudni, hogy a gumi alapanyagú szexuális segédeszközök esetében milyen termékfelelősségi jogszabályok és jelölések léteznek az Európai Unióban. A szerencsés kolléga, aki a kérdést megkapta, még az ÁNTSZ-t is felhívta, ahol a karácsony előtti héten, délelőtt fél tizenegykor azt a választ kapta a telefonközpontostól, hogy ne lepődjön meg, ha nem veszi fel senki, mert karácsonyi buli van…
 
Remélhetőleg 2009-ben sem maradunk vicces kérdések nélkül, amelyekről majd beszámolhatok :) Ha pedig komoly kérdésetek lenne az Európai Unióval kapcsolatban, az elérhetőségeink jövőre is változatlanok: 06-80-38-2004 vagy info@euvonal.hu (fizetett hirdetést láttatok).
 
BÚÉK!

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr34850309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr. teufel 2008.12.31. 15:53:32

szerintem nem csak a teremtő lebegett ott, hanem maga a kérdező is :)

EUforia 2008.12.31. 19:02:47

Azt nem értem, ezek az emberek hogyan találnak meg egy ingyenes telefonszámot, vagy egyáltalán bármit a neten??? Mások meg miért nem?! Pedig a Google és az EUvonal is a barátunk :))

Köszi a szórakoztató bejegyzéseket, remélem jövőre ugyanitt...


süti beállítások módosítása