A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Boldog karácsonyt, Európa!

Dátum: 2008.12.17. 07:03 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 5 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: korrupció válság hellókarácsony eu és mi eu és a világ euparlament

Ugyan nincsen becsomagolva és masnival átkötve, de az Európai Bizottság idén karácsonyra is elkészítette összeállítását arról, mit tett Brüsszel a „népért” 2008-ban. A legfontosabb eredmények között szerepel a pénzügyi válság megfékezését szolgáló uniós intézkedéscsomag, a környezet védelme érdekében hosszú viták után megszületett vállalások vagy a tagállamok egymásnak nyújtott segítsége a természeti katasztrófák idején. De láthatóan büszkék a gyermekek érdekében tett lépésekre (játékbiztonsági szabályok, ingyenes tej az iskolásoknak) vagy az uniós finanszírozás átláthatóbbá tételére is (amiről már mi is beszámoltunk). Bár ez utóbbi kapcsán azért némi szégyellnivaló is akadt 2008 folyamán....de ezen is dolgoznak a brüsszeli fiúk. 

Kis füzetbe fűzve innen, megfilmesítve pedig ide kattintva érhető el a gyűjtemény. Ezen felül szavazni is lehet, melyik volt az eredmények közül a legfontosabb. 

A felsorolásból néhány dolog kimaradt - mint például a grúz konfliktus viszonylag zökkenőmentes kezelése, a digitális könyvtár létrejötte (bár ez még picit sajnos döcög), vagy a rekordösszegű élelmezési segélyprogram - ti mit gondoltok, mire lehet idén igazán büszke Európa?

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr49827394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cirrocumulus 2008.12.17. 10:34:21

Szerintem a digitális könyvtár tényleg nagy ötlet, ha tényleg úgy működik, ahogy mondják. Az ötlet olyan jó, hogy mindenki rákattant, ezért a rendszer fél nap alatt összeomlott... remélem, ha végre újraindul, már gondolnak erre is, és elég erős lesz rendszer.
Ami még eszembe jut, az az iskolagyümölcs program, de az nem tudom hogy áll, elvileg lesz. Ilyen "az én időmben" nem volt, de szerintem jó lenne ha tényleg megvalósulna.

tgyas 2008.12.17. 10:46:04

szerintem itt lenne a helye a romaing sms-ek jóárasításának :) is, bár igaz, hogy az csak jövőre lép életbe

EUforia 2008.12.17. 10:58:48

Én nagyon örültem, hogy idén a csomagban amit az önkormányzat oszt ki és elvileg EU-s élelmiszersegély (kereskedelmi forgalomba nem hozható!), volt cerbona szelet is....biztos ez is egyike a "gyermekek érdekében tett lépések"-nek.

glabla 2008.12.17. 17:44:51

"grúz konfliktus viszonylag zökkenőmentes kezelése"
mit kezelt az EU?? Nem tudom hány hétre rá kezdtek el összeülni megtárgyalni az eseményeket miután már régóta orosz tankok masíroztak grúziába. Csak a mujaság megy semmi hatalma nincs az EU-nak pláne nem tekintélye.

cirrocumulus 2008.12.18. 14:03:53

Grúziánál sokat tökölnek, de ez van sajnos általában, ha több aktor akaratát kell közös nevezőre hozni - demagóg leszek- ha egy demokratikus formációról beszélünk

nem volt villám a reakció, de még még mindig gyorsabb volt mindenki másnál, akik viszont tényleg töketlenkedtek...

és végül mégiscsak mindenhol úgy emlegették, mint "a Sarko által tollbamondott tűzszünet", nem más nevéhez kötik a végül született megoldást, hanem hozzá, aki a Tanács elnökeként reagált


süti beállítások módosítása