A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

EU? Klikk!

Dátum: 2008.10.06. 13:03 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 4 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: kommunikáció innováció euvonal eu és mi

Időről időre lehet hallani olyan bejelentéseket, terveket Brüsszelből, amelyek az EU innováció és új technológiák iránti elkötelezettségét bizonyítják.

Néhány hónappal ezelőtt jelentették be, hogy az Európai Unió működésének alapját jelentő négy alapszabadság elvét egy
ötödikkel, a tudás szabad áramlásával egészítenék ki. (Ha nem lenne világos az első négy, akkor klikk ide.) A múlt hónapban éppen Budapesten tette meg első lépéseit az Európai Innovációs és Technológia Intézet, de ebbe a sorba illenek azok a hírek is, melyek szerint az EU élen szeretne járni azúj internetes hálózati protokollra való átállásban.

Eközben jó néhány biztos szorgalmasan írja blogját, de az Európa-szerver nem csak a biztosoknak, hanem az unió polgárainak is lehetőséget biztosít, hogy a neten kifejtsék véleményüket Európa jövőjéről vagy az éghajlatváltozás problémájáról.

A
legújabb fejlemények szerint Brüsszel igyekszik az Internetben rejlő további lehetőségeket is kiaknázni, és a közösségi portálokon keresztül próbálják majd közelebb hozni az emberek az Unióhoz. Az ötlet szerintem egész jó, ezek az oldalak a leglátogatottabb portálok közé tartoznak, és ezáltal viszonylag könnyen lehet sok embert megszólítani. Azért kíváncsi vagyok, hogyan fogják mindezt átültetni a gyakorlatba. Talán majd Barroso vagy Kovács László bejelöl ismerősnek a wiwen? :)

Amíg viszont ezt kifundálják, szeretném felhívni a figyelmet egy hasonló, már működő kezdeményezésre. Az
EUklikk 2007-ben indult, kifejezetten az Európai Unió iránt érdeklődők összegyűjtésére hivatott közösségi oldalként. A hagyományos funkciókon (képfeltöltés, fórum, üzenőfal) kívül a felhasználók közös naptárban jegyezhetik fel a többieket is érdeklő – rendszerint EU-s – rendezvényeket, és dokumentumokat is feltölthetnek. Ez utóbbi kiváló lehetőség arra, hogy egy-egy jól sikerült egyetemi házi dolgozat ne tűnjön el örökre a süllyesztőben...

Ha érdekelne Benneteket a dolog, írjatok a blog email-címére, és szívesen küldök meghívót!

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr73699304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lowcut 2008.10.06. 14:44:57

Valóban nagyon igyekszik a Bizottság, emlékszem, mikor először hallottam, hogy saját Youtube oldalt indít... hááááát nem tudom.... a kezdeményezés jó, hiszen egyre nagyobb szerepe van ezeknek a dolgoknak az életünkben, de ezeknek a web3.0-ás dolgoknak tényleg az a lényege, hogy alulról szerveződnek, először van rá igény, azután létrejön... szóval nme tudom, mennyire lehet ez sikeres... (az EUTube is kizárólag akkor tudott mérhető nézettséget produkálni, mikor feltették az Európai filmeket hirdető szeretkezős klippet, ami azóta valahogy nem érhető el az oldalukon...www.sg.hu/cikkek/55623/egymillio_latogato_hetmilllio_letoltes_az_eutube_on)

mégegy 2008.10.06. 21:44:34

és azóta tettek fel egy újabbat is, hasonló témában:

Make love, not CO2! :)
www.youtube.com/watch?v=znJC_XnGvx0


süti beállítások módosítása