A blogról

Néha komoly, máskor könnyedebb témájú írások az Európai Unió jelenéről és jövőjéről.

E-mail: euvonalas[kukac]gmail[pont]com

EUvonal

Nincs megjeleníthető elem

Európai Parlament

Az EU betiltja a skót dudát…

Dátum: 2008.09.02. 16:02 | Szerző: EUvonalas
Visszajelzések: 14 komment
Megosztás: Twitter | Facebook | iWiW
Címkék: uniós mítoszok

Avagy mítoszok az EU-ról I.

Nemrégiben írtam arról, hogy az emberek mennyire fogékonyak azokra a hírekre, melyek az EU-t igyekeznek rossz színben feltüntetni. Arról, hogy tilos lesz az otthoni disznóvágás vagy a mákot tiltólistára teszik, gondolom, már mindenki hallott, bizonyítva ezzel azt, hogy a magyar média is fogékony az euromítoszok iránt.
 
A rémhírterjesztésben különösen a brit sajtó jár az élen, így nem meglepő, hogy az év legemlékezetesebb rémhíre is egy angol lapban, a The Timesban jelent meg. A cikk szerint az EU – egészségügyi és biztonsági okokból – be fogja tiltani a skótdudát, ami nagy felzúdulást váltott ki a hidegvérű szigetlakók körében.
 
Brüsszel persze sietett leszögezni, hogy eszük ágában sincs felszámolni a skót népzenét. „A szabályok a túl erős zajnak kitett munkavállalók, így például a gyakran halláskárosodást szenvedő zenekari muzsikusok védelmére irányulnak. A zajvédelem számos praktikus eszközzel biztosítható, ezért nincs szó arról, hogy fel kellene oszlatni a zenekarokat. Egyes zenekarok különleges füldugókat használnak, mások hangelnyelő anyagokkal, ernyőkkel védekeznek a zajártalom ellen” – hangzott a hivatalos indoklás.
 
Persze nem ez volt az első eset, hogy egy-egy közkedvelt dolog betiltásával – alaptalanul - vádolták meg az EU-t. Néhány éve a londoni piros emeletes buszok felett kondították meg a vészharangot, de számos más hajmeresztő rémhír is „szórakoztatta” már az eurobürokratákat.  Ez a téma - azt hiszem - kimeríthetetlen forrásból táplálkozik, hiszen szinte nem telik el hét, hogy ne kapna szárnyra valamilyen… kacsa. Ha hallottatok hasonlóról, ne habozzatok velünk megosztani! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://errolugatok.blog.hu/api/trackback/id/tr99645246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avida 2008.09.02. 23:32:37

Tipikus... nekem az uborka görbülete volt a kedvencem (ami ha jól tudom, azért nem volt alaptalan), meg a pizzák nagyságának szabályozása... de legyünk őszinték: ezek legalább érdekes dolgok, még ha nem is igazak feltétlenül...

lowcut 2008.09.02. 23:43:45

Meg az, hogy az EU kötelezővé teszi az abortuszt, ahogy legalábbis az írek egy rész érvelt pár hónapja

Connor MacLeod 2008.09.02. 23:48:01

index.hu/politika/bulvar/buri080825/
A skótok már a spájzban vannak. :D

Putyin 2008.09.03. 07:06:41

Kik azok a skótok?

Bborkedvelő 2008.09.03. 07:24:55

A skótok azok a hollandok, akiket saját népük kitaszított magukból, mert nagyon pazaroltak.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2008.09.03. 08:28:37

Én azt hallottam, hogy az EU betiltja a német-osztrák területen ismert virslit, mert állatok levágásával készítik el, ezzel felesleges fájdalmat okozva nekik.

De a Kasztanyetta is tiltó listára fog kerülni, mert zavarja zajos és felébreszti az aludni akarókat.

zuschlag 2008.09.03. 09:57:42

Nincs Skócia!!!!

öblös 2008.09.03. 11:33:24

Állítólag az iraki háború miatt az EU nemsokára betiltja az USA-t

Té, mint Tamás 2008.09.03. 13:03:52

Az uborka-görbületes dolog - egészen pontosan a zöldség-szabvány - valóságos, illetve csak volt:
www.agroline.hu/?q=hir/csunya-zoldseget-gyumolcsot-vehetunk-majd-brusszel-modositana

Valamint a londoni emeletes buszok esetében is van igazság, bár tudtommal ahhoz nincs köze az EU-nak, de a régi - nyitott ajtós, külső lépcsős - modelleket a megújuló biztonsági előírások miatt váltották le.

A kérdés viszont az: mikor lesz már Bécsben cukrászdám?

johnny-b 2008.09.06. 10:38:30

Azért, hogy a közeljövőben ne merüljenek fel ilyen hírek, az EU strukturális reformnak álcázva először leépíti, aztán megszünteti, végül betiltja a Betiltási Rémhírterjesztő Főigazgatóságot. Mindezt megbízható brüsszeli forrásból tudom, egy haverom már kétszer volt ott fapadossal és kiolvasott minden kék-sárga prospektust.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.09. 09:17:29

Mellékkörülmény, hogy az agyonszabályozásokról szóló hírek közül egyik vagy másik esetleg tévesnek bizonyul. Ami mindenképpen igaz, az a tendencia, vagyis az agyonszabályozásra való hajlam. Az EU egy retrográd, szabadságellenes, életellenes, centralizált, korrupt intézmény akkor is ha jó szándékok vezérlik a benne munkálkodókat - elvben. Optimumban gondolkoznak és ezzel a diktatúrák sorában állnak. Aki demokrata az EU ellenes. Ne tévesszen meg senkit, hogy a dolgok összetettek. Mindíg ki lehet mutatni talán mindenben előnyöket, jó oldalakat. Ebben is persze. De összességében az EU káros intézmény. A Közös Piac még rendben volt. Maastricht óta az egész inkább romlik. Kétségtelen, hogy romba fogja dönteni saját magát. Ez csak idő kérdése. Kérdés békésen-e, vagy véresen. Annyi máris biztos, hogy krízis helyzetben tehetetlen, jelszó áradatra képes csak. Amivel a legjobban szembenáll, az az európai szellem.

Gerardus A. Lodewijk 2008.10.09. 22:28:42

Íme néhány EU-mítosz, a Bizottság helyi képviseletének gyűjtésében: ec.europa.eu/unitedkingdom/press/euromyths/index_en.htm

Egyik-másik cáfolat a híres jereváni rádió vicceire hasonlít.

Idealis Jovo 2008.10.10. 06:56:51

"A Nép Te vagy" te nem vagy normalis...

doki 2008.11.25. 18:44:29

Az EU-t kellene betiltani...


süti beállítások módosítása